2020-10-25 16:26:03• hírek • Bede Emőke

Szilágy megyében a fertőzöttségi ráta meghaladta a 3-at

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Noha Szatmár megyét hosszú hónapokon át a koronavírus-járvány kezelésének iskolapéldájaként emlegették még az országos sajtóban is, az utóbbi napokban korábban nem tapasztalt mértékben ugrott meg az újonnan igazolt fertőzések száma. Szombatról vasárnapra például 41 új beteget azonosítottak, ezzel pedig 1416-ra nőtt a betegség megjelenése óta regisztrált fertőzöttek száma.

A vasárnapi, tehát a legfrissebb tájékoztatás szerint a gyógyultnak nyilvánított személyek száma 966, a betegség szövődményeivel pedig ez idáig 30 elhalálozást hoztak összefüggésbe, tehát az aktív esetek száma 357-re tehető. Idő közben a szatmári Covid-19 laborban elvégzett tesztek száma egyébként meghaladta a 33 ezret is.


Az utóbbi napokban tapasztalt drasztikus megugrás kapcsán megnéztük, mi a helyzet a szomszédoknál. Szatmár megye szomszédai közül Biharban azonosították eddig a legtöbb fertőzöttet, szám szerint 5431-et. A pozitív eredményt produkálók közül 3668 főt már gyógyultnak minősítettek az orvosok, 182 személy halálát azonban a koronavírussal hozták összefüggésbe. Az aktív esetek száma 1581. Máramarosban a betegség felbukkanása óta 3587 fertőzöttet szűrtek ki, kik közül 1495-en már sikeresen le is gyűrték a kórt. Az elhunytak száma a jelenlegi információk szerint 163, matematikailag tehát 1929 aktív esetet jegyeznek e megyében.


Szilágyban is már 2092-re nőtt a betegség megjelenése óta azonosított fertőzöttek száma, kik közül immár 823-an egészségesnek mondhatják magukat. A hivatalos információk szerint ez idáig 52 személy halála hozható összefüggésbe e betegséggel, tehát mindent összevetve 1217 aktív esetet kezelnek még a szomszédok. S annak ellenére, hogy szomszédaink közül Szilágy megyében regisztrálták a betegség megjelenése óta a legkevesebb fertőzést, az elmúlt 14 napban mégis annyi új esetre derült fény, hogy a fertőzöttségi ráta vasárnapra meghaladta a vízválasztónak számító 3-as értéket.


Az ezer főre levetített fertőzöttségi rátát az egyes megyékre vonatkozóan az alábbi grafikon tartalmazza:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: